Varför du bör få en kostnadsfri fastighetsvärdering

Överväger du att sälja din fastighet? Om du inte har en kristallkula kan det vara svårt att veta vad din bostad är värd. Det är där en gratis fastighetsvärdering kommer in i bilden. En fastighetsvärdering är en uppskattning av ditt hems värde baserat på nyligen genomförda försäljningar av liknande fastigheter i ditt område. Denna värdefulla information kan hjälpa dig att fastställa ditt försäljningspris och ge dig ett förhandlingsutrymme när du förhandlar med köpare.

Fördelarna med en kostnadsfri fastighetsvärdering

En kostnadsfri fastighetsvärdering ger dig en exakt uppskattning av ditt hems värde, vilket är till hjälp oavsett om du ska sälja nu eller senare. Här är några skäl till varför en fastighetsvärdering är användbar:

1. Den är opartisk. En professionell värderare har ingen känslomässig koppling till din fastighet och kommer att ge en opartisk åsikt om ditt hems värde.

2. Den tar hänsyn till nyligen genomförda försäljningar. Marknaden förändras ständigt, så det är viktigt att ha aktuell information om jämförbara fastigheter i ditt område

3. Det är en objektiv andra åsikt. Du kan ha (förståeligt nog) sentimentala band till ditt hem, vilket kan grumla din bedömning av dess värde. En värderingsman kommer att ta en objektiv titt på din fastighet och ge en uppskattning som är fri från känslor.

4. Det kan användas som ett förhandlingsunderlag. Om du ska sälja din bostad kan en kostnadsfri fastighetsvärdering ge dig ett övertag när du förhandlar med köpare. Köparna kan försöka sänka priset, men om du har dokumentation som styrker ditt begärda pris är de mer benägna att gå dig till mötes i mitten.

5. Det ger dig sinnesfrid. För säkerhets skull! Även om du inte planerar att sälja inom en snar framtid är det alltid bra att veta vad din största tillgång är värd. Om du någon gång skulle behöva sälja snabbt (t.ex. vid förlust eller förflyttning av arbete, skilsmässa, oväntade utgifter osv.) kan du få ett försprång i processen genom att ha en fastighetsvärdering till hands.

6. Det kostar ingenting! Till skillnad från andra typer av värderingar (som de för försäkringsändamål) bör det inte kosta dig något ur egen ficka att få en fastighetsvärdering – fastighetsmäklaren som tillhandahåller uppskattningen bör täcka kostnaden som en del av sina tjänster.

Få en kostnadsfri bostadsvärdering online

Funderar du på att sälja ditt hem men är inte säker på vad det är värt? Eller kanske är du bara nyfiken på hur mycket ditt hem har ökat i värde sedan du kollade senast. Oavsett anledning är det mycket enklare än du kanske tror att få en värdering av din fastighet. Med hjälp av HittaMäklare.se kan du enkelt hitta flertal mäklare i din ort som kan hjälpa dig med en kostnadsfri värdering. Vi hjälper dig hitta den bästa mäklaren till ett bra mäklararvode.

Varför ska du få en bostadsvärdering?

En bostadsvärdering är det bästa sättet att fastställa ditt hems nuvarande marknadsvärde. Denna siffra är viktig oavsett om du funderar på att sälja eller om du bara vill hålla koll på din största tillgång. En professionell bostadsvärdering tar hänsyn till många faktorer, t.ex. bostadens läge, storlek, ålder och skick, samt den senaste försäljningen av liknande bostäder i ditt område. Tänk även på att hitta ett bra bolån till nästa bostad du vill köpa.

Kostnadsfri värdering
Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse inom fastigheter och har sedan 2022 varit innehållsansvarig på Bramäklare.se. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Bramäklare.se är korrekt och alltid uppdaterad.