Omdöme om Hypoteket

Hypoteket är en långivare som vill hjälpa människor att spara pengar på sitt bolån. Du kan både flytta ditt bolån till dem, ansöka om lånelöfte och ansöka om bolån när du väl ska köpa en bostad. När du ansöker om bolån ser du vilken ränta du får direkt. Du behöver alltså inte förhandla om räntan hos Hypoteket.

Du kan bara låna upp till 75 procent av bostadens värde hos Hypoteket, till skillnad från de flesta andra banker, där du kan låna upp till det lagstadgade 85 procent av bostadsvärdet. Hypoteket erbjuder lån till hus och bostadsrätter, men inte till skogs- och lantbruksfastigheter.

Du ansöker enkelt och smidigt på hemsidan, oavsett om du vill ansöka om nytt lån eller flytta ett befintligt bolån. Men du kan även kontakta Hypoteket via telefon eller e-post om du vill ha personlig rådgivning.

Ansök om lån

Ansök med BankID Ja
Kreditupplysning UC
Betalningsanmärkning Accepteras inte
Utbetalningstid Mer än 5 dagar
Ansök nu

Bästa erbjudande Reklamlänk

Säker ansökan på Hypoteket.com

Hypotekets ränta

Hypoteket baserar räntan på storleken på ditt lån och hur det förhåller sig till värdet på din bostad. Alla med samma villkor får samma ränta, och det är inte möjligt att förhandla ner räntan. Det innebär också att du ser precis vilken ränta du kommer få när du ansöker.

Hypoteket har som målsättning att erbjuda den bästa boräntan för alla bindningstider. Historiskt sett har deras snitträntor också varit lägre än hos storbankerna över tid.

Du kan ansöka om ett bolån hos Hypoteket direkt på hemsidan. Hur ansökan går till beror på om du vill ansöka om lånelöfte eller om du vill flytta ditt bolån.

Så ansöker du om lånelöfte på Hypotekets hemsida

  1. Ange hushållets årsinkomst, priset på bostaden du vill köpa och hur stor kontantinsats du har.
  2. Du ser direkt på skärmen hur mycket du kan låna, vilken ränta du får, och hur stor månadskostnaden blir för lånet.
  3. Vill du ansöka klickar du på ansökningsknappen för att identifiera dig med BankID. Ansökan är inte bindande.

Så flyttar du ditt bolån till Hypoteket

  1. Ange bostadens värde och hur stort bolån du har.
  2. Du ser direkt vilken ränta du får.
  3. Är du nöjd med räntan och vill byta ansöker du direkt med BankID. Ansökan är inte bindande.
  4. Hypoteket ringer upp dig och går igenom ansökan. Vill du acceptera låneerbjudandet signerar du med BankID.
  5. Hypoteket tar hand om allt det praktiska med bolånet hos din nuvarande långivare.

Hypotekets kundtjänst

Du kan kontakta Hypotekets kundtjänst via telefon, mejl och chatt. Har du enklare funderingar kan du även kolla in långivarens sida med vanliga frågor och svar.

Chatt
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Hypoteket

Accepterar Hypoteket betalningsanmärkningar?

Nej, Hypoteket accepterar inte betalningsanmärkningar.

Kan jag få bolån hos Hypoteket utan fast anställning?

Hypoteket skriver ingenstans att fast anställning är ett krav för att få ditt bolån beviljat. Däremot måste du passera en kreditprövning, vilket innebär att du måste haft en tillräckligt hög inkomst under perioden.

Hur mycket kan man låna hos Hypoteket?

Ett bolån kan som högst vara 85 procent av bostadens värde. Hypoteket erbjuder i dagsläget dock bara bolån på maximalt 75 procent av bostadens värde.

Erbjuder Hypoteket ränterabatt?

Nej, Hypoteket erbjuder inte några ränterabatter. Alla kunder får samma ränta beroende på bostadens värde och storleken på bolånet.

Hur ansöker jag om lånelöfte hos Hypoteket?

Du ansöker direkt via Hypotekets hemsida. Där fyller du i alla relevanta uppgifter om dig och bostaden och får sedan ett besked direkt.

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse inom fastigheter och har sedan 2022 varit innehållsansvarig på Bramäklare.se. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Bramäklare.se är korrekt och alltid uppdaterad.