Fastighetsmäklare – Vad gör en mäklare och vilken lön kan man förvänta sig?

Fastighetsmäklare är en viktig del av marknaden för bostadsköp och -försäljning. Mäklare hjälper både köpare och säljare genom att visa olika fastigheter, förmedla förhandlingar och ge råd och upplysningar.

För att bli en registrerad mäklare krävs det en utbildning och 2 års arbete inom yrket. Lön för en fastighetsmäklare varierar beroende på erfarenhet och arbetsplats, men en bra lön för en fastighetsmäklare ligger mellan 35 000 – 50 000 kr per månad.

Utbildningen för att bli en fastighetsmäklare finns på flera högskolor och universitet i Sverige och ger en bra grund för att kunna arbeta som fastighetsmäklare. Många väljer att ta kurser innan de söker jobb för att få en bättre chans på arbetsmarknaden.

Jobb för fastighetsmäklare – Hur man tar sig in på marknaden och jobbar via olika kanaler.

Det finns flera olika sätt att ta sig in på marknaden som fastighetsmäklare. En vanlig väg är att arbeta på en fastighetsbyrå eller ta flera kurser innan man söker jobb. Det är också möjligt att jobba via olika kanaler som exempelvis att jobba som frilansande mäklare eller starta eget företag.

För att öka chansen att få jobb och få en bra lön är det viktigt att ha bra kunskap och erfarenhet inom branschen. Det är också viktigt att visa att man är intresserad och villig att lära sig mer.

Hur blir man en registrerad mäklare?

För att bli en registrerad mäklare krävs det en utbildning på en högskola eller universitet, samt 2 års arbete inom yrket.

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse inom fastigheter och har sedan 2022 varit innehållsansvarig på Bramäklare.se. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Bramäklare.se är korrekt och alltid uppdaterad.